Choď na obsah Choď na menu
article preview

Piatok a sobota hmlistá, v nedeľu ojedinele slabé zrážky

Miroslav Janočko, MeteoTropik.sk, 11.11.2021 9:35

Martin na bielom koni neprišiel, ale prišiel na sivom. Zatiaľ to na zimu nevyzerá ani v najbližších dňoch (možno až budúci víkend na severe). V piatok a sobotu naďalej prevažne hmlisté počasie s nízkou oblačnosťou, ktorá sa v priebehu dňa na niektorých miestach môže aj rozplynúť. V nedeľu podobne, ibaže tu sa už môžu ojedinele vyskytnúť slabé zrážky v podobe mrholenia či slabého dažďa. Teploty počas týchto troch dní, v noci -4 až +5°C, cez deň +5 až +14°C, pri nízkej oblačnosti len okolo +3°C. Čo sa týka vetra, ten bude slabý až mierny, prevažne juhovýchodný, v sobotu na horách môže fúkať aj silnejšie.

V podobných šľapajach budeme pokračovať aj v budúcom (pracovnom) týždni – teda ráno hmly či nízke oblaky s možnosťou mrholenia, cez deň miestami rozpúšťanie hmiel a môže sa ukázať aj Slnko. V pondelok môže aj slabo spŕchnuť a najmä na východe bude fúkať silnejší severný vietor. Od utorka opäť južný vietor.

Výraznejšia zmena by predbežne mala prísť budúci víkend. Vďaka oblačnosti, zrážkam a vetru budú nočné teploty vyššie, mrazy sa vyskytnú len na krajnom severe Slovenska. Cez deň však teploty veľmi stúpať nebudú, aj na juhu klesnú pod 10°C, na severe bude okolo +5°C. Bude sychravo, s dažďom, na severe sa môže vyskytnúť aj dážď so snehom či mokré sneženie. Výdatnejšie sneženie a výraznejšia snehová pokrývka by mala zasiahnuť hlavne horské oblasti, približne od stredných polôh (od výšky cca 1 100 / 1 200 m).

 

Informácie o aktuálnom a historickom počasí boli čerpané z webovej stránky ogimet.com. Predpoveď počasia bola zostavená z voľne dostupných zdrojov na internete: wetterzentrale.de, freemeteo.sk, ventusky.com, accuweather.com.

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.

Archív

Kalendár
marec / 2024

Kontakt

MeteoTropik.sk
info@meteotropik.sk

Štatistiky

Online: 1
Celkom: 96741
Mesiac: 2297
Deň: 112