Choď na obsah Choď na menu
article preview

V utorok udrú horúčavy (štvrtok 38°C), v piatok dorazí krupobitie!

Miroslav Janočko, MeteoTropik.sk, 6.7.2021 10:35

!AKTUALIZÁCIA 9.7.2021 23:00!

________________________________________________________________________________________________________

!AKTUALIZÁCIA 9.7.2021 11:00!

________________________________________________________________________________________________________

!AKTUALIZÁCIA 8.7.2021 13:35!

________________________________________________________________________________________________________

Pôvodný článok:

Po krátkej pauze opäť prichádzajú horúčavy, ktoré v piatok a cez víkend ukončia búrky.

V utorok 6. júla bude prevažne slnečné počasie a bez zrážok. Denná teplota sa vyšplhá na 25 až 33°C. Slabý, na krajnom západe až mierny J vietor.

V stredu 7. júla naďalej slnečné počasie, avšak večer na krajnom západe a severozápade miestami zväčšená oblačnosť a ojedinele prehánky, alebo búrky. V noci 21 až 13°C, cez deň 27 až 36°C. Slabý až mierny JV vietor, ktorý sa večer na západnom Slovensku stočí na severozápadný a zosilnie v nárazoch až do 55 km/h.

Vo štvrtok 8. júla polojasné, na západe a severe až oblačné počasie a tu cez deň ojedinele – večer až miestami – prehánky a búrky, ktoré výnimočne môžu byť aj intenzívne. V noci 23 až 15°C, cez deň 29 až 38°C. Mierny až čerstvý vietor južných smerov, na horách prechodne až silný vietor. Dusno!

V piatok 9. júla polooblačno až oblačno a miestami predfrontálne prehánky, alebo búrky. Popoludní a večer od západu na studenom fronte prechodne až zamračené a frontálne prehánky i búrky na mnohých miestach Slovenska. Búrky môžu byť miestami aj intenzívne – s krupobitím, prívalovými zrážkami či silným nárazovým vetrom. Nemožno vylúčiť aj supercelárne búrky s možnosťou veľkých krúp s priemerom nad 3 cm. Situáciu budeme ešte upresňovať v príspevkoch na našej Facebookovej stránke, prípadne v ďalšom článku. V noci 25 až 15°C, cez deň 30 až 35°C, popoludní a večer na západe výrazné ochladzovanie na 20°C. Mierny JV vietor, ktorý sa popoludní stočí na SZ smer a výrazne zosilnie v nárazoch do 70 km/h, pri búrkach môže byť ešte silnejší. Veľmi dusno!

V sobotu 10. júla nás čaká premenlivá oblačnosť s prehánkami a búrkami – ktoré najmä na strednom a východnom Slovensku môžu byť aj intenzívnejšie a s krúpami. Na západnom Slovensku menej zrážok. V noci 19 až 14°C, na krajnom juhovýchode a východe možnosť tropickej noci s teplotou 21 až 20°C, cez deň 20 až 28°C, na východnom Slovensku až do 33°C. Slabý až mierny premenlivý vietor, pri búrkach zosilnie. Veľmi dusno!

V nedeľu 11. júla polooblačno až oblačno, na severe a východe možnosť prehánok, alebo búrok. V noci 19 až 13°C, na krajnom juhovýchode a východe stále riziko tropickej noci s teplotou 21 až 20°C. Cez deň 21 až 31°C, na krajnom juhovýchode a východe ojedinele do 33°C. Slabý premenlivý, na západe k večeru mierny SZ vietor. Dusno!

Výhľad na budúci týždeň (Pozor, úspešnosť predpovede na dlhšiu dobu výrazne klesá!):
Budúci pondelok opäť horúci, v utorok a stredu (na východe aj vo štvrtok) opäť môžu hroziť silné búrky a príde len prechodné ochladenie, po ktorom by sme sa mali opäť vrátiť do letných dní.

 

Predpoveď počasia bola zostavená z voľne dostupných zdrojov na internete: wetterzentrale.de, freemeteo.sk, ventusky.com, accuweather.com.

 

Archív

Kalendár
marec / 2024

Kontakt

MeteoTropik.sk
info@meteotropik.sk

Štatistiky

Online: 2
Celkom: 96850
Mesiac: 2349
Deň: 108