Choď na obsah Choď na menu
article preview

Do konca roka stihneme aj búrky, na prelome rokov sychravo

Miroslav Janočko, MeteoTropik.sk, 28.12.2020 0:20

Pondelok 28.12.2020 – Streda 30.12.2020

Po všetky 3 dni bude prevažovať premenlivá, prevažne veľká oblačnosť s početnými prehánkami či dažďom, aj výdatným, v pondelok na severe aj v nižších polohách sneženie. V utorok dokonca hrozia aj búrky, najmä na strednom a východnom Slovensku; totiž cez Rakúsko, Česko a Nemecko – až nad Severné more sa bude presúvať hlboká a rýchlo postupujúca tlaková níž, ktorá od nemeckých meteorológov dostala aj meno „Hermelín“, v západnej Európe spôsobila aj veľké škody spôsobené hlavne vetrom o sile orkánu; jej stred nás našťastie nezasiahne, ale oklúzny front áno. Snežiť bude najprv v stredných, postupne len v najvyšších horských polohách. Po všetky 3 dni bude veterno, na horách až víchrica. V noci teploty na severe po všetky 3 dni od 0 do -4°C, na ostatnom území +5 až 0°C. Cez deň +2 až +8°C, v utorok na juhovýchode – v stredu už na celom južnom Slovensku – do +10°C.


FOTO: ilustračné – zdroj: https://www.pexels.com/photo/photo-of-fireworks-display-2526105/

 

Štvrtok 31.12.2020 Silvester

Prevažne zamračené a hmlisto, miestami – najmä na Zamagurí, Spiši, Šariši a Zemplíne – slabý dážď, na ostatnom území Slovenska mrholenie. Sneženie od 1 000 m. Prevažne slabý vietor. V noci +5 až -1, cez deň +2 až +8°C.
O polnoci privítame Nový rok zamračenou oblohou, zrážky hrozia hlavne na Zemplíne. Miestami sa môžu vyskytovať aj hmly, najmä v Prešovskom kraji. Teploty na území Slovenska počas príchodu Nového roka o polnoci sa budú pohybovať od +5 do 0°C, ale na severe Slovenska bude 0 až -5°C, tu už začne prúdiť studený vzduch od severozápadu. Pozor si treba dať aj na vietor – na juhozápadnom Slovensku môže dosahovať nárazy aj 40 km/h, na zvyšku Slovenska len slabý vietor.


Piatok 1.1.2021 Nový rok

Premenlivá, prevažne veľká oblačnosť. Na východe až zamračené a tu na mnohých miestach dážď či dážď so snehom, zhruba od 600 m sneženie. K večeru pokles hranice sneženia na 300 m. Na strednom a západnom Slovensku bez zrážok. Popoludní a večer na Záhorí a v Podunajskej nížine aj zmenšená oblačnosť. Teploty na severe 0 až -7°C, na juhu 0 až +3°C, na Dolnom Zemplíne do +4°C. Cez deň -2 až +5°C, na juhozápade do +7°C. Slabý, na južnom Slovensku mierny juhozápadný vietor.


Výhľad do Troch kráľov

Predbežne to vyzerá na pekný slnečný víkend v sobotu 2. a v nedeľu 3. januára. Rána však budú po oba dni mrazivé na celom Slovensku, na severe aj okolo -7°C, cez deň na severe celodenné mrazy, na juhu do +3°C. Od 4. do 6. januára zavládne opäť sychravé počasie so zamračenou a hmlistou oblohou, od juhu príde aj dážď, snežiť bude až od stredných polôh. Na juhu teploty opäť budú stúpať na +5 až +8°C.

 

 

Predpoveď počasia bola zostavená z voľne dostupných zdrojov na internete: ventusky.com, freemeteo.com, accuweather.com, wetterzentrale.de

 

Archív

Kalendár
marec / 2024

Kontakt

MeteoTropik.sk
info@meteotropik.sk

Štatistiky

Online: 3
Celkom: 98535
Mesiac: 2154
Deň: 71