Choď na obsah Choď na menu
article preview

MIMORIADNE: Piatok v znamení silného dažďa s pieskom a vetra! Možnosť búrok!

Miroslav Janočko, MeteoTropik.sk, 26.10.2023 15:40

POVETERNOSTNÁ SITUÁCIA: V piatok z alpskej oblasti a severného Jadranu k nám postúpi tlaková níž s menom Armin, ktorá sa cestou na naše územie ešte viac prehĺbi s hodnotami tlaku len okolo 990 hPa. Pôjde tak o prvú tak výraznú níž v tomto zimnom polroku na našom území. Jej stred prejde priamo cez Slovensko. Na celom Slovensku bude veterno, no v každom regióne bude fúkať vietor z iného smeru. V dažďových kvapkách nebude chýbať ani saharský piesok.

PREDPOVEĎ POČASIA: Oblačno až zamračené s prehánkami či dažďom, na strednom a južnom Slovensku aj intenzívne zrážky. Na juhu a východe sa ojedinele môžu vyskytnúť i búrky. Dažďové kvapky môžu obsahovať saharský piesok.

OČAKÁVANÝ ÚHRN ZRÁŽOK: Od 20 do 50 litrov vody na meter štvorcový, najviac zrážok spadne v strednej a južnej polovici Slovenska.

RANNÁ TEPLOTA: 13 až 7°C, na severe ojedinele okolo 6°C.

POPOLUDŇAJŠIA TEPLOTA: 9 až 14°C, na Zemplíne ojedinele do 16°C.

VIETOR: Očakávame rýchlosť vetra 30 až 50 km/h, v nárazoch do 65 km/h. Vplyvom prechodu tlakovej níže sa vietor bude stáčať. Na západnom Slovensku očakávame smer vetra od severozápadu, na strednom Slovensku od západu a na východnom Slovensku od juhozápadu.

 

Archív

Kalendár
marec / 2024

Kontakt

MeteoTropik.sk
info@meteotropik.sk

Štatistiky

Online: 1
Celkom: 98997
Mesiac: 2311
Deň: 89