Choď na obsah Choď na menu
article preview

Utorok slnečný, vo sviatočný štvrtok nás zasiahne frontálny systém

Miroslav Janočko, MeteoTropik.sk, 12.9.2022 20:25

Aktualizácia: 14.9.2022 16:49

Utorok bude na Slovensku jasný až polooblačný a bez zrážok. V stredu príde teplý front a bude oblačno až zamračené (na Zemplíne dopoludnia ojedinele menej oblakov), na mnohých miestach so slabým, prechodne aj miernym dažďom. Za teplým frontom vo sviatočný štvrtok dorazí studený front a ten prinesie polooblačné až oblačné, prechodne až zamračené počasie, miestami s dažďom, prehánkami a búrkami, ojedinele aj intenzívnymi. Zrážky však budú opäť veľmi lokálne a plošnejšie zasiahnutie väčšej časti Slovenska sa neočakáva. V piatok a sobotu bude premenlivá (v sobotu až veľká) oblačnosť s ojedinelým slabým dažďom, najmä na juhozápade a juhu Slovenska. V nedeľu spočiatku len malá oblačnosť, popoludní od severozápadu pribúdanie oblačnosti na celom Slovensku, zrážky sa vyskytnú len na severozápade Slovenska a budú opäť slabé a len lokálne.

Nočné teploty počas tohto týždňa od 12 do 4°C na severe do 18 až 12°C na juhu.

Denné teploty sa budú pohybovať v utorok, stredu a vo štvrtok od 20 do 27°C, od piatka do nedele ochladenie na 8 až 16°C.

Vietor bude fúkať po celý týždeň prevažne mierny, no v stredu, vo štvrtok a v nedeľu môže byť silnejší s nárazmi do 65 km/h.

 

Archív

Kalendár
marec / 2024

Kontakt

MeteoTropik.sk
info@meteotropik.sk

Štatistiky

Online: 2
Celkom: 98089
Mesiac: 2109
Deň: 60