Choď na obsah Choď na menu
article preview

Východ so snehovými jazykmi!

Miroslav Janočko, MeteoTropik.sk, 4.4.2023 15:25

Aktualizácia: 6.4.2023 15:40

Počas nasledujúcich hodín sa bude presúvať tlaková níž z Moldavska cez Ukrajinu do východného Poľska a ovplyvní počasie aj na Slovensku - hlavne na východnom, ale čiastočne i na severnom, strednom a severozápadnom Slovensku.

MRAZY! Štvrtkové ráno stále môže byť na väčšine Slovenska mrazivé s teplotou od +1/-3°C na juhu do -4/-8°C na severe. V piatok ráno slabé mrazy už len lokálne na strede a východe.

UPOZORNENIE NA SNEŽENIE, SNEHOVÉ JAZYKY A POĽADOVICU! Na Zelený štvrtok cez deň, ale aj v noci zo Zeleného štvrtka na Veľký piatok očakávame na východe sneženie, aj s tvorbou snehovej pokrývky 1 až 10 cm a tvorbou snehových jazykov v dôsledku severného vetra s nárazmi do 60 km/h! Vo štvrtok popoludní, večer a v noci na piatok do 300 m sa môže vyskytnúť dážď so snehom či dážď, ktorý môže na zemi namŕzať. Teplota počas štvrtka, noci zo štvrtka na piatok a piatkového rána sa bude pohybovať len okolo 0°C na východnom Slovensku.

Sneženie vo štvrtok môže čiastočne zasiahnuť aj severné, stredné a severozápadné Slovensko, podobne v piatok. V nižších polohách očakávame aj zmiešané či dažďové zrážky. Na západe vo štvrtok a piatok prechodne menej oblakov a zrážky len ojedinele a to vo forme slabého občasného dažďa. Veterno. Vo štvrtok ráno na západe mrazivo, v piatok už nie. Cez deň na západe do +9°C.

V priebehu Veľkého piatka sa sneh roztopí, začne fúkať mierny južný vietor a teplota na juhu Slovenska môže vystúpiť na +5/+10°C. Bude však oblačno až zamračené a miestami s dažďom či dažďom so snehom, spočiatku v nižších, neskôr už len v stredných a vysokých polohách sneženie.

Od Bielej soboty do Veľkonočného pondelka očakávame oblačné, prechodne až zamračené počasie a miestami sa vyskytne dážď či dážď so snehom, spočiatku v stredných, neskôr už len vo vysokých polohách sneženie. V noci teplota od +6 do -2°C, cez deň od +5 do +12°C, v nedeľu a pondelok na juhu až do +15°C.

Po Veľkej Noci naďalej bude prevažovať oblačné počasie, miestami so slabým občasným dažďom, sneženie už len vo vysokých polohách. Už len na severe ojedinele slabé nočné mrazíky. Teplota cez deň: +5/+15°C.

 

Archív

Kalendár
marec / 2024

Kontakt

MeteoTropik.sk
info@meteotropik.sk

Štatistiky

Online: 3
Celkom: 96811
Mesiac: 2328
Deň: 121